Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Για την παραίτηση του Αντώνη……


Ήταν κάποτε ένα Τμήμα Παιδείας και Χημικής Εκπαίδευσης της ΕΕΧ, παρήγαγε έργο, συμμετείχε στη «Βραδιά του Ερευνητή» στο «Athens Science Festival», οργάνωσε συνέδρια και ημερίδες για την επιμόρφωση των συναδέλφων εκπαιδευτικών, συντόνισε και υλοποίησε τον ΠΜΔΧ, οργάνωσε την αντίσταση της ΕΕΧ και την συνεργασία με τις άλλες επιστημονικές ενώσεις ενάντια στην εξαφάνιση της Χημείας από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και πολλά άλλα.
Έκανε όμως πολλά λάθη:
·         Αρνήθηκε να του επιβληθεί συν-διοργανωτής που δεν θα κάνει τίποτε, εκτός από φωτογράφιση με ποδιά και γυαλιά για το facebook.
·         Αρνήθηκε να κάνει τη δουλειά των άεργων κομματικών συνδικαλιστών.
·         Δεν γονάτισε στις πιέσεις από ΔηΚιΧη και Συνεργασία και συνέχισε να παράγει έργο.
Και τα πλήρωσε:
·         Με συνεχείς προσωπικές επιθέσεις προς τον Πρόεδρο του Τμήματος σ. Αντώνη Χρονάκη, αλλά και όλα τα μέλη του Τμήματος, από τον κ. Μακρυπούλια, γνωστό συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ.
·         Με σπίλωση της επιστημονικής επάρκειας μελών του Τμήματος, φυσικά από τον κ. Μακρυπούλια, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά τη διαχείριση του φορτηγού με τη λάσπη.
Ο Αντώνης, δεν άντεξε την επίθεση λάσπης, δεν είχε και κανένα λόγο να συνεχίσει να υπομένει τις συκοφαντίες, καθώς αυτός δεν απευθύνεται στον κομματάρχη της Κουμουνδούρου, απευθύνεται στην οικογένεια του και τους συναδέλφους του  και φυσικά δεν πληρώνεται για τη συμμετοχή του στα κοινά, αφιερώνει τον χρόνο του.
Οι φασιστικές επιθέσεις πέτυχαν τον σκοπό τους και τον οδήγησαν σε παραίτηση.
Η μάχη χάθηκε, οι έντιμοι συνάδελφοι οδηγούνται σε αποχώρηση είτε με ψέματα, είτε με απειλές, είτε με άσκηση ψυχολογικής βίας. Από ότι  φαίνεται είναι μεγάλο το διακύβευμα για τους κομματικούς μηχανισμούς τους και η ανάγκη να υπάρχει οργανωμένο και παραγωγικό ΤΠΧΕ για να διαχειριστεί τα φλέγοντα και επείγοντα θέματα της εκπαίδευσης είναι δευτερεύουσας σημασίας γι΄αυτούς.
Στο χέρι μας όμως είναι να αποκτήσουμε μία Ένωση γεμάτη ενεργούς ανιδιοτελείς συναδέλφους και να μην επιστρέψουμε στα πέτρινα χρόνια της αφάνειας, όταν διοικούσαν οι κομματικοί στρατοί.
Υ.Γ. Η παραίτηση του σ. Χρονάκη έγινε στις 25-04-2018,  αλλά δεν εκδώσαμε ανακοίνωση μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμμετέχει η ΕΕΧ (αποτελέσματα ΠΜΔΧ- επίλυση θεμάτων πανελλαδικών εξετάσεων- έναρξη εκπαίδευσης μαθητών Β φάσης), ώστε να μη διακινδυνεύσουμε την ομαλή διεξαγωγή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.